CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Minirozšíření "Census" - diskuze k pravidlům

téma založeno uživatelem Eldenroot - 22.2.2016, 16:37 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 3 Eldenroot 2 LukyBil 1
Na internetu jsem našel minirozšíření s názvem Census, bohužel ho jeho autor již nedodělal a zůstalo bez pravidel... to bych nebyl já, nedalo mi to a tak jsem se rozhodl ho dokončit. Líbí se mi design nových kartiček a byla by obrovská škoda jej nedokočit ;) Název zatím vymyšlený nemám, co třeba "Sčítání lidu"  Velký úsměv

Můj návrh je asi takový:
Citace:Při položení karty krajiny s vyobrazení zlatého symbolu trojice meeplů si každý hráč přidá daný počet bodů za každého malého meepla své barvy položeného na hracím plánu. A to následujícím způsobem:
* 1 bod za každého meepla ve městě
* 1 body za každého meepla na cestě
* 1 body za každého meepla na klášteru/poutním místě
* 2 body za každého meepla na louce

** v případě vyložení velkého meepla se jeho hodnota násobí 2x (příklad: velký meeple na kartičce cesty -> 2x1 bod = 2 body)

ALE, zároveň si každý hráč odečte 1 bod za každého základního (malého) meepla a 2 body za velkého meepla držených ve své zásobě. 

Poznámky:
Hráč, který kartu vyloží, smí položit svého meepla ze zásoby na tuto kartu. Tento meeple se započte do konečného bodování.

Tímto nápadem bych chtěl přimět hráče, aby byli donuceni z taktických důvodů pokládat meeply do krajiny a nedržet je v ruce. Ono se občas vyplatí zariskovat, zbavit se všech meeplů a poté získat za svou "odvahu" bonusové body.

Přiložené soubory Miniatury

@LukyBil - díky za připomínku. Karty upravím v Zoneru, to zas takový problém není... nebo to nechám někomu zkušenějšímu než jsem já...

Spíše teď bych rád doladil pravidla, ať je mohu sepsat. Každopádně za každý komentář, ikdyž ne k pravidlům, jsem velmi rád a vážím si ho!
[-] 1x   Chmura
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Otazky k pravidlum tim.biker 13 5 077 2.4.2021, 18:13
Poslední příspěvek: Chmura

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)