V letošním roce se v termínu od 5.10. do 8.10. konal v německém Essenu veletrh SPIEL 23, který je známý především každoroční
[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
a také uvedením dalších Carcassonnových novinek na trh. Ani v letošním roce to nebyla výjimka a svého uvedení se dočkalo očekávané minirozšíření pro hru Duchové Carcassonne a nové minirozšíření pro Carcassonne 3
[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
+ další "NOVINKY" pro tuto edici a to Trhy v Lipsku, Mýtné a Německé kláštery
(vše bohužel jen reedice s předchozí verze hry C2-Nová edice).
Na letošním 13. srazu našeho fóra jsem se domluvil s Petrem, že se na letošní veletrh podíváme a tak se také stalo. Dohodli jsme se na cestě autem. Naši "posádku" doplnil ještě Silveralius. Vyrazil jsem kolem 20 hodiny v pátek 5. 10. a cestou jsem na vlakové zastávce v Kařezu vyzvedl Silveraliuse. Naše další cesta směřovala do Plzně k benzínce MOL, kde nás vyzvedl Petr. A tak jsme všichni tři "řádně natěšení" vyrazili směr Německo. A protože vzdálenost okolo 600 km do Essenu je poměrně velká střídal jsem se s Petrem za volantem. Do Essenu jsme přijeli asi kolem půlnoci. Chvíli jsme hledali výstaviště a cca po půlhodině jsme našli i správné parkoviště, kde jme zaparkovali a ještě se do rána prospali.
V sobotu kolem po 9 hodině jsme se vypravily na výstaviště, kam jsme se bez problémů dostali. Veletrh samotný začínal až v 10 hodin a tak jsme měli dost času na nalezení Obou stánků HIG a stánku Spielmaterilal. Bohužel Jsme zjistily, že minirozšíření pro hru Duchové Carcassonne je již vyprodáno
(nápis na vyvěšeném plakátku hovořil jasně). Náš nákup jsme začali u stánku HIG v hale číslo 2, kde jsme se pro jistotu ještě zeptali zda je rozšíření opravdu vyprodáno i v tomto stánku
(bohužel tomu tak bylo). A protože jsme nenakupovali s Petrem jen pro sebe navštívili jsme ještě stánek HIG na hale číslo 6 samozřejmě jsme u každého nákupu požádali o kartičku Spiel 23! Naše další plánovaná návštěva byla na hale číslo 4 u stánku Spielmaterial, kde byl opravdu velký výběr figurek a dalších herních komponentů. Pak jsme se rozhodli, že projdeme a prohlédneme si i zbytek veletrhu. V hale číslo 6 jsme ještě k našemu údivu nalezli "Giant" Carcassonne, které nás překvapilo svojí velikostí a zpracováním kartiček
(kartičky byly vytištěné přímo na překližku). Škoda jen, že se nejednalo o prodejní kousek...
Pak už naše další cesta směřovala na parkoviště a autem zpět do České republiky. Co napsat na závěr? Kdybych měl znovu podobnou možnost určitě bych jel znovu! Na veletrhu se mě moc líbilo a téměř jsem sehnal vše co jsem chtěl. Ještě bych chtěl Petrovi velice poděkovat za dopravu a zakoupení lístků na veletrh. A také samozřejmě Petrovi i Silveraliusovi za pomoc s Carcassonnovými nákupy.