CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

[OSTATNÍ] Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček)
Informace
nahled-obrazek
Popis
Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček)
V letošním roce se v termínu od 5.10. do 8.10. konal v německém Essenu veletrh SPIEL 23, který je známý především každoroční

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

a také uvedením dalších Carcassonnových novinek na trh. Ani v letošním roce to nebyla výjimka a svého uvedení se dočkalo očekávané minirozšíření pro hru Duchové Carcassonne a nové minirozšíření pro Carcassonne 3

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

+ další "NOVINKY" pro tuto edici a to Trhy v Lipsku, Mýtné a Německé kláštery (vše bohužel jen reedice s předchozí verze hry C2-Nová edice).

Na letošním 13. srazu našeho fóra jsem se domluvil s Petrem, že se na letošní veletrh podíváme a tak se také stalo. Dohodli jsme se na cestě autem. Naši "posádku" doplnil ještě  Silveralius. Vyrazil jsem kolem 20 hodiny v pátek 5. 10. a cestou jsem na vlakové zastávce v Kařezu vyzvedl Silveraliuse. Naše další cesta směřovala do Plzně k benzínce MOL, kde nás vyzvedl Petr. A tak jsme všichni tři "řádně natěšení" vyrazili směr Německo. A protože vzdálenost okolo 600 km do Essenu je poměrně velká střídal jsem se s Petrem za volantem. Do Essenu jsme přijeli asi kolem půlnoci. Chvíli jsme hledali výstaviště a cca po půlhodině jsme našli i správné parkoviště, kde jme zaparkovali a ještě se do rána prospali.

V sobotu kolem po 9 hodině jsme se vypravily na výstaviště, kam jsme se bez problémů dostali. Veletrh samotný začínal až v 10 hodin a tak jsme měli dost času na nalezení Obou stánků HIG a stánku Spielmaterilal. Bohužel Jsme zjistily, že minirozšíření pro hru Duchové Carcassonne je již vyprodáno (nápis na vyvěšeném plakátku hovořil jasně). Náš nákup jsme začali u stánku HIG v hale číslo 2, kde jsme se pro jistotu ještě zeptali zda je rozšíření opravdu vyprodáno i v tomto stánku (bohužel tomu tak bylo). A protože jsme nenakupovali s Petrem jen pro sebe navštívili jsme ještě stánek HIG na hale číslo 6 samozřejmě jsme u každého nákupu požádali o kartičku Spiel 23! Naše další plánovaná návštěva byla na hale číslo 4 u stánku Spielmaterial, kde byl opravdu velký výběr figurek a dalších herních komponentů. Pak jsme se rozhodli, že projdeme a prohlédneme si i zbytek veletrhu. V hale číslo 6 jsme ještě k našemu údivu nalezli "Giant" Carcassonne, které nás překvapilo svojí velikostí a zpracováním kartiček (kartičky byly vytištěné přímo na překližku). Škoda jen, že se nejednalo o prodejní kousek...

Pak už naše další cesta směřovala na parkoviště a autem zpět do České republiky. Co napsat na závěr? Kdybych měl znovu podobnou možnost určitě bych jel znovu! Na veletrhu se mě moc líbilo a téměř jsem sehnal vše co jsem chtěl. Ještě bych chtěl Petrovi velice poděkovat za dopravu a zakoupení lístků na veletrh. A také samozřejmě Petrovi i Silveraliusovi za pomoc s Carcassonnovými nákupy.
Úpravy
Vloženo: 9.10.2023, 2:31, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 5.11.2024, 16:48 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Doplněn text.
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :

• 3 Hlas(ů) - 4.67 Průměr
Celkem hodnoceno : 3×
Celkem zobrazeno : 51×
Odkaz na diskuzi k této akci
Zobrazit diskuzi k této akci
Plakát akce (pozvánka)
Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček)-plakatakce
Mapa konání akce
Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček)_mapakonani
Obrázky a fotky
Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot Spiel Essen 23 (Mezinárodní veletrh hraček) Screenshot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)