CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Duchové Carcassonne / Duchovia Carcassonne (nová Carcassonne hra)

téma založeno uživatelem Chmura - 24.2.2022, 15:19 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 22 Chmura 18 Fanny 4 hepyno 4 Kamzik 2 Mati 5 peťul 6 šmoula 10 TGD 1 Weetek23 2
(24.5.2022, 9:59)Bumsakalaka Napsal(a): Talianske vydavatelstvo Giochi Unity na hernej vystave

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

prezentovalo tuto hru v testovacej verzii.
Vsimnite si drevene digurky (dufajme, ze zostanu priehladne ako v prvych nahladoch tejto hry) ako aj zmeneny nazov na Die Nebelgeister co by sa dalo volne prelozit ako Duchovia hmly.

Z prilozenych obrazkov vidno urcite herne mechanizmy.
1. Duch sa poklada na hmlu
2. Dva nove kraje karticiek - Hmla a Hmla s cestou
3. Hrana s hmlou (s alebo bez cestou) nemusi byt prilozena k hmle (s alebo bez cesty), ale moze byt prilozena k luke (hmla) alebo ceste (hmla s cestou)
3. Startovacia 2x2 karticka
4. Nova figurka - krotitel duchov? :D
5. Samozrejmostou je krotitelska bodovacia karticka
6. Nejake zetony
7. "Macka vo vreci" ak je krotitel polozeny na nejaky objekt, doplnia sa karticky okolo neho tak aby bolo obsadene kazde policko ale zadnou stranou hore.
8. Ako bonus je krabicka zo zimneho vydania :D

Takze asi tolko, nejde o finalny dizajn, nakolko vidno ze ide o nalepky na kartickach. Tak dufajme v priesvitnych duchov a v krotitelov duchov v klasickych farbach.

PS: Ti krotitelia duchov maju v ruke faklu resp. lapmas so svetlom aby odhanali duchov

Teraz ked som si troška poriadne pozrel tie fotky čo si pridal.. tak tie figurky vyzerajú že sú zlepené s preglejky... presne taký rez mám aj ked režem na stroji.. čiže to bola určite nejaká testovacia verzia..

A čo sa týka tej fakly v ruke... dosť vytrča... aby ked to bude z dreva tak ako klasické figurky tak aby to nebolo náchylné na zlomenie tej malej časti.. Idealne by to bolo podobne ako je pastier...
Odpovědět
(12.9.2022, 13:26)Chmura Napsal(a): Tady jsou jedny s prvních fotografií komponentů hry. Autorem je Oldbonz z Carcassonne central.

ODKAZ:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

no tak tuto to vypadá že tej hmly bude viac jak 30 kariet... čo som videl na obrázku tak som napočítal cez 32 kariet a to som ďalšiu polku nevidel... na každom pláte je max 2 karty ktoré by sa podobali na kartu zo základnej hry.. čiže ak sa to bude hrať ako rozšírenie k už základnej hre, tak sa budú musieť zamiešať všetky karty... A ďalšia vec ktorá to odlišuje od základnej hry je vodoznak ducha na každej karte. Už len to z veľkej miery definuje že sa jedná o rozšírenie a nie o základnú hru.. 

No som zvedavý na tú mechaniku a pravidlá.. a či sa to bude aspoň nejak  dať hrať s ostatnými rozšíreniami.. Či aspoň troška tvorca myslel na kombináciu s už vidanými hrami a rozšíreniami, aj ked viem @Bumsakalaka písal si že sa nevydávajú pravidlá k ostatným rozšíreniam.

Čo sa týky vypálenia do plexiskla.. to asi nepojde... ak by to mala byť stojaca figurka musela by mať určitú hrúbku... a ak by sa to muselo vypáliť by laser musel ísť pomaly aby to prepálil..a tým by spálilo okreje a bolo by to zdeformované.. Vidím to na ten priesvitný filament..
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
No mrzí ma že vydali celkom dobrú hru ale evidentne to nedotiahli úplne do detailov. Keďže sa objavili nejasností v pravidlách a hráči/ľudia ktorý, ktorý si hru kúpili a nejak nesledujú stránky kde sa to rozoberá daná téma a môže to byť mätúce. 

Každopádne by ma zaujímalo či bude nejaké balenie kde budú nové pravidlá zahrnuté.(nová dotlač s aktuálnymi pravidlami).
Mierne som tušil prečo si ešte nemám kupovať toto rozšírenie...
No ak vydajú nové balenia s dobrými pravidlami tak si zakúpim. 
Mohli by ako kompenzáciu dať do nového balienia tie ich nové figurky a priesvitné duchy..(síce o tom pochybujem ale nádej umiera posledná)
každopadne by mali ostať už len pri menších rozšíreniach, lebo sa v tom zamotávajú  Sherlock .
Odpovědět
(19.4.2023, 13:20)šmoula Napsal(a):
(19.4.2023, 9:14)Mati Napsal(a): Mohli by ako kompenzáciu dať do nového balienia tie ich nové figurky a priesvitné duchy..(síce o tom pochybujem ale nádej umiera posledná)

No to bych neviděl jako dobrou kompenzaci, protože ti co jsi koupili hru se "špatnými" pravidly, by na tom byly nejhůř - špatny pravidla + dřevění duchové....Takže by si ideálně museli koupit celou hru znovu Smutný

a mi nechci povedať,, že by s toho ešte nevytrieskali viac peňazí... Ked chceš, a dá sa... tak vieš vymyslieť aj to ako sa na chybe dá zarobiť... 

Tak ak máš už jednu hru tak vlastne figurky máš jediné čo nemáš sú dodatočné pravidlá ktoré vydali(vieš vytlačiť) ... Figurky aj tak budú predávať.. 
Tak či tak budú tlačiť nové krabice... takže tam by už mali byť aj dodatočné pravidlá aspon dúfam že to tak spravia. Nie že celý čas budú tlačiť bez dodatkou

Ako vyrobca hry by som do dalsich novych balení daval dodatok/upravene pravidlá..
Odpovědět
No aj tak je to závažná chyba v tej predchádzajúcich starých pravidlách... zo 4 hráčov na počítadle na 3 je videľný rozdiel v hre. Len je smutné ako sa hráči čo si kúpili hru zo starými pravidla dozvedzia že je nejaký dodatok. Ale tak ked človek chce tak všetko nájde.  Cool
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 3 host(ů)